Over Arjette van Noort

CLEOO is opgericht door Arjette van Noort. Met haar weet je vrij snel wie je in huis hebt gehaald. Ze gaat makkelijk met je in gesprek, maar voert daarin niet gauw de boventoon. Ze stelt best vlot vragen die je zelf liever nog even voor je uit geschoven had. Wil dan ook graag een eerlijk antwoord.

Het cliché wil dat ze vervolgens snel tot de kern doordringt, maar dat is niet zo. Ze houdt veel opties open, kiest niet namens jou maar laat jou nadenken, onderzoeken, ontdekken en concluderen. Doet ze zelf ook.

Ze werkt volledig loyaal mee aan jouw conclusies, maar is duidelijk in wat ze er wel goed en minder sterk aan vindt. Daar kan ze soms vrij compromisloos in zijn, maar altijd met het doel jou en jouw team vérder te helpen. En ze zegt je ook wat je haar niét moet vragen. Is nogal kritisch op zichzelf en geeft het grif toe als ze er naast zat.

Empathisch, oprecht, integer

Arjette is nieuwsgierig en leergierig, ook als situaties haar vertrouwd zijn. Ze zou dan makkelijk kunnen leunen op routine, maar dat zie je haar alleen doen als het helpt om eerder bij een punt te komen waar het écht spannend is. Als je een suggestie doet om eens iets nieuws te verkennen dan pakt ze die zonder discussie op en dan blijkt ze in staat nieuwe kennis snel te integreren in haar denken en doen. Ze synthetiseert makkelijk. Ook zal ze duidelijk zijn als een bepaald inzicht haar niet verder brengt.

Ze heeft een hekel aan gewichtigdoenerij en mooipraters. Ze vindt het wél fraai als er een vlijmscherpe analyse kan worden gemaakt en ze werkt het liefst in opdracht van (en samen met) mensen die vrij vlot en integer zijn in hun denken en handelen. Ze zal jou de eer geven van je werk en staat zichzelf niet erg voor op haar bijdrage. Van wat chaos houdt ze wel, vooral als ze het huishouden vervolgens op orde kan maken. Daar is ze heel doortastend in. Je zou Arjette zomaar een zakelijke en doelgerichte vrouw kunnen noemen, maar dan mis je een van de meest essentiële trekken, namelijk haar empathie, oprechtheid en integriteit. Dat maakt haar innemend terwijl ze de verantwoordelijkheid die bij jou hoort ook echt bij jou laat.

Altijd een frisse blik

Ze wil dat haar werk betekenisvol is. Wat zij er mee bedoelt is dat ze iets zichtbaars en tastbaars toe kan voegen wat jij of jouw organisatie misschien wel nodig heeft. Ze zal je nooit laten zakken. Maar ze is ook geen plakker, daar hoef je niet bang voor te zijn. Klaar is klaar en als ze het idee heeft dat haar houdbaarheidstermijn is verstreken, zal zij de eerste zijn die je dat meldt. Ofwel: het is altijd een vrouw met een verse, frisse blik die ze koppelt aan een bak ervaring, één die haar vak verstaat.

Wat heeft Arjette zelf gedaan op het gebied van Leiderschap en (persoonlijke en professionele) Ontwikkeling?

Master in Management Consultancy (Erasmus Universiteit)         

Corporate antropologie (Academie voor Organisatiecultuur)

Trainersopleiding (Phoenix)         

Systemisch werk (Plata)

Post-bachelor Personeelsmanagement en Organisatieverandering (Avans+)

TA Management en Organisatieverandering (Plata)

Karakterstructuren (Plata)

Practitioner NLP-TA-Systemisch werk (Plata)

 


Arjette werkt sinds 2005 in interim- en adviesfuncties. Dat deed ze onder andere voor LOI, De Haagse Hogeschool, Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden, Hogeschool Saxion, AOG, The New School, Luba uitzendbureau.